Business Internaţional

Igor Dodon se va deplasa în Rusia, unde va discuta despre expulzarea diplomaţilor ruşi

Igor Dodon se va deplasa în Rusia, unde va discuta...

Autor: Mihai Draghici

30.05.2017, 16:14 174

Preşedintele Igor Dodon este aşteptat să participe la Forumul Economic din Sankt-Petersburg, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlimului, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Igor Dodon a declarat marţi că speră să discute cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre decizia Guvernului proeuropean de la Chişinău de a expulza, spre nemulţumirea sa, cinci diplomaţi ruşi.

Guvernul Republicii Moldova a anunţat, luni seară, expulzarea a cinci diplomaţi ruşi, decizia fiind criticată dur de preşedintele Igor Dodon, un politician prorus. Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi personae non gratae şi au primit ordine de părăsire a Republicii Moldova.

Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat nemulţumirea. "Guvernul a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă. Astăzi, i-a cerut ambasadorului ca cinci diplomaţi ruşi să părăsească teritoriul Republicii Moldova în decurs de 72 de ore. Mă declar profund indignat de această ostilitate afişată a diplomaţiei moldovene şi o condamn în mod categoric", a declarat Igor Dodon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO