Business Internaţional

„Iarna cripto” pare pe sfârşite: Bitcoin se tranzacţionează la nivelul de dinaintea falimentului FTX cu toate că guvernele multor ţări au planuri ambiţioase de reglementare a industriei

„Iarna cripto” pare pe sfârşite: Bitcoin se...

Autor: Valeriu Dănilă

14.07.2023, 14:14 2665

Criptomonedele au atins vineri maximele acestui an pe măsură ce investitorii au început să îşi recapete optimismul în activele digitale spărgând astfel o lungă perioadă de neîncredere, scrie Reuters.

„Mediul de reglementare se schimbă”, a declarat Matthew Dibb, director de investiţii la Astronaut Capital. „După ce am văzut în ultimele 24 de ore lucrurile ar putea să fie şi mai bune”.

Activele cripto se tranzacţionează acum aproape sau peste nivelurile de la prăbuşirea FTX în noiembrie anul trecut, eveniment ce a aruncat sectorul într-o adevărată „iarnă cripto”.

FTX a făcut implozie atunci când nu a reuşit să mai onoreze o serie de retrageri ale clienţilor, expunându-i pe aceştia la pierderi, crescând interesul autorităţilor de reglementare pentru această industrie.

Un oficial de top SEC a declarat luna trecută că industria are „un etos construit în jurul necomplicanţei”.

Totodată, Coinbase şi liderul de piaţă Binance se confruntă cu procese, multe dintre ele intentate de autorităţile de reglementare. Luna trecută un oficial de top din cadrul SEC a declarat că industria şi-a construit în jurul ei „un spirit de nerespectare a legii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO