Business Internaţional

HVB renunta la seful celei mai profitabile divizii

30.11.2004, 00:00 9



Consiliul de supraveghere al HypoVereinsbank, a doua banca din Germania, este asteptat sa il inlocuiasca pe seful celei mai profitabile divizii ale sale, in cadrul unei restructurari a conducerii bancii menita sa revigoreze activitatea pe piata interna, informeaza Financial Times.



Gerhard Randa, presedintele Bank Austria Creditanstalt (BA-CA)- detinuta majoritar de grupul HVB si singura sursa a profitabilitatii grupului- isi va parasi pozitia dupa o indelungata disputa cu directorul executiv al HVB, Dieter Rampl.



La conducerea BC-CA vor veni Christine Licci, fost director executiv al Citibank Germania- in functia de sef al departamentului de retail banking pe piata germana- si Johann Berger, de la Hypo Real Estate- care va conduce departamentul de corporate banking si imobiliare, tot pe piata interna. Cei doi il vor inlocui pe Michael Mendel, care raspunde in prezent de piata interna, retail si corporate. Mendel va prelua, la randul lui, functia lui Randa.



Potrivit unor surse apropiate de companie, miscarea a insemnat o importanta reconciliere in cadrul relatiilor adesea tensionate dintre Rampl si Albrecht Schmidt, predecesorul lui, in prezent presedintele consiliului de supraveghere al HVB.



Surse din domeniul bancar din capitala austriaca s-au aratat alarmate de miscarea facuta de Dieter Rampl, prin care urmeaza sa fie inlocuit omul responsabil de extinderea BA-CA pe piata autohtona si in Europa de Est cu directorul a carui activitate este considerata cauza problemelor HVB in Germania.



Cu toate acestea, analistii vor saluta, probabil, o strategie de conducere noua. Ei se asteapta ca Licci sa aduca schimbari importante in modul in care HVB se ocupa de clientii individuali, in ceea ce priveste eficientizarea activitatii de back-office si limitarea numarului de produse oferite in prezent. Bancherii apreciaza insa ca HVB "nu se va grabi cu creditul de consum", segmentul la care Citibank a excelat in Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO