Business Internaţional

Houthis participă la discuţii internaţionale despre „operaţiunile” sale în Marea Roşie

Houthis participă la discuţii internaţionale despre...

Autor: Petru Mazilu

16.12.2023, 23:00 59

Reprezentanţii Houthis din Yemen au declarat că grupul se angajează în discuţii mediate de Oman cu „părţi internaţionale” despre „operaţiunile” sale din Marea Roşie şi Marea Arabiei.

Mişcarea Houthis, susţinută de Iran, a atacat nave despre care spune că sunt afiliate Israelului, ca răspuns la atacurile israelienilor din Gaza. Purtătorul de cuvânt Mohamed Abdel-Salam a spus din nou că Houthis vor continua să vizeze navele israeliene sau vapoarele care se îndreaptă spre Israel până la încheierea „agresiunii şi asediului” asupra Gazei.

Totuşi, rebelii din Yemen vor participa la discuţii mediate de Oman, la care vor participa oficiali din mai multe ţări, potrivit Sky News.

În ultimele zile, ambarcaţiuni cu oameni înarmaţi au atacat mai multe nave comerciale. De asemenea, au fost atacuri cu rachete şi drone asupra vapoarelor aflate în tranzit.

Distrugătoarele americane şi britanice au doborât sâmbătă mai multe drone lansate de pe teritoriul controlat de Houthis din Yemen.

Mai multe companii de transport maritim au întrerupt toate trecerile prin strâmtoarea Bab al Mandab, situată în largul coastei Yemenului, la capătul sudic al Mării Roşii. Strâmtoarea face legătura cu Canalul Suez, unul dintre cele mai aglomerate trasee maritime din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO