Business Internaţional

Hosni Mubarak a demisionat

Hosni Mubarak a demisionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
11.02.2011, 18:49 29

"Ţinând cont de condiţiile dificile pe care le traversează ţara,preşedintele Hosni Mubarak a decis să abandoneze postul depreşedinte al Republicii şi a însărcinat Consiliul suprem alforţelor armate să administreze afacerile ţării", a declaratSuleiman.

Sutele de mii de manifestanţi din piaţa Tahrir, din Cairo, auexplodat de bucurie la anunţul demisiei preşedintelui HosniMubarak, după 30 de ani la putere.

"Poporul a dărâmat regimul! Poporul a dărâmatregimul!", scanda o mulţime în delir, în această piaţădevenită simbolul mişcării de contestare.

Manifestanţii strigau de bucurie şi agitau drapeleegiptene. Unele persoane au leşinat din cauza emoţiei.

Hosni Mubarak, care se confrunta cu o mişcare de contestare fărăprecedent de la 25 ianuarie, i-a delegat joi seara prerogativelesale vicepreşedintelui Omar Suleiman, fără a-şi anunţa însădemisia.

Potrivit unei surse apropiate Guvernului, preşedintele HosniMubarak, care i-a delegat joi prerogativele sale vicepreşedinteluiOmar Suleiman, sub presiunea protestatarilor, apărăsit Cairo împreună cu familia sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO