Business Internaţional

Hillary Clinton şi Barack Obama personalităţile cele mai admirate de americani în 2012

Hillary Clinton şi Barack Obama personalităţile cele...

Autor: Anelis Baciu

02.01.2013, 14:44 225

Preşedintele american Barack Obama şi secretarul de stat Hillary Clinton sunt două dintre personalităţile cele mai admirate în Statele Unite în anul care tocmai s-a închieiat, potrivit unui sondaj anual realizat de institutul Gallup, citat de publicaţia USA Today.

 

Hillary Clinton, regina clasamentului

 

Hillary Clinton rămâne cea mai admirată femeie şi în 2012, devansându-le în clasament pe Prima Doamnă Michelle Obama, prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey şi Condoleezza Rice.

Peste 20% dintre respondenţi au desemnat-o pe Clinton cea mai admirată femeie, la distanţa semnificativă de celelate trei competitoare care au cumulat 5%, 4%, respectiv 3% din voturile celor chestionaţi.

Secretarul de stat a ocupat prima poziţie a topului de 17 ori, depăşind-o pe Eleanor Roosvelt care s-a poziţionat de 13 ori în fruntea clasamentului.

Hillary Clinton în prezent spitalizată, după ce medicii au constat prezenţa unei tromboze la nivelul sinusului( cheag de sânge) urmează să părăsească fotoliul de secretar de stat al SUA luna viitoare.

 

Barack Obama, mai admirat ca în anul trecut 

 

În clasamentul similar realizat în cazul bărbaţilor, primul loc este ocupat pentru a cincea oară consecutiv de preşedinte Barack Obama. Reales în noiembrie, Obama a fost considerat cea mai admirată personalitate masculină de către 30% dintre respondenţi, numărul acestora fiind de aproape două ori mai mare decât anul trecut. Actualul conducător al SUA este urmat în top de fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela (3%) şi ex-candidatul republican la preşedenţia SUA, Mitt Romney (2%). În clasamentul celor mai admiraţi zece bărbăţi se mai numără Papa Benedict al XVI-lea, Dalai Lama, şi foştii preşedinţii George W. Bush şi Bill Clinton. 

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1038 de persoane şi s-a desfăşurat în perioada 19-22 decembrie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO