Business Internaţional

Henkel a achizitionat aproape sapte procente din capitalul rivalului sau Wella

12.03.2003, 00:00 20

Producatorul german de cosmetice Henkel a anuntat ca a achizitionat 6,86% din capitalul Wella, initiativa care confirma interesul pentru grupul autohton specializat in produsele de ingrijire a parului.
Achizitia a fost realizata prin intermediul unei subsidiare a Henkel. Compania nu a dezvaluit pretul sau identitatea vanzatorului si nici nu a precizat daca intentioneaza sa isi mareasca participatia.
"In conditiile actuale de pe piata, Henkel considera ca acest pachet reprezinta o investitie importanta", se arata intr-un comunicat publicat dupa inchiderea burselor germane.
In luna octombrie 2002, conducere Wella a refuzat o oferta inaintata in mod neoficial de rivalul german, in valoare de 5,3 miliarde de euro.
La acel moment, membrii familiei care controleaza Wella s-au opus vanzarii din principiu.
Surse apropiate producatorului german sugerau, insa, in luna februarie, ca familia si-a schimbat atitudinea fata de proiectul privind vanzarea Wella, cu conditia ca oferta primita sa fie satisfacatoare. In prezent, valoarea pe piata a producatorului german este de 3,8 miliarde de euro.
Informatia a readus Wella in atentia principalelor companii interesate, printre care se numara, alaturi de Henkel, Procter & Gamble (P&G), Unilever si L'Oreal, liderul mondial al industriei de produse cosmetice.
Cotidianul financiar Handelsblatt a anuntat, marti, ca grupul american P&G ar putea inainta o oferta pentru preluarea Wella "in urmatoarele zile".
Surse din cadrul industriei au apreciat ca vanzarea companiei germane ar putea declansa un razboi al ofertelor la care vor participa cei mai importanti producatori de cosmetice din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO