Business Internaţional

Harta operaţiunilor militare din Libia - ce bombardează coaliţia

 Harta operaţiunilor militare din Libia - ce bombardează coaliţia

Autor: Gândul

21.03.2011, 21:43 86

După trei zile de bombardamente intense, misiunea coaliţieiinternaţionale contra lui Moammar Gaddafi este departe de a se fiîncheiat. În mod cert, a fost atins un prim obiectiv (pierderea"capacităţii de apărare antiaeriană"), dar alt rezultat nu a fostconfirmat încă de Tripoli - uciderea într-un atac aerian a unuiadintre cei opt copii ai "Fratelui Conducător", KhamisGaddafi.

În cadrul coaliţiei nu există o opinie unitară dacă uciderea luiGaddafi şi a familiei sale este sau nu un obiectiv al campaniei.Alt obiectiv sigur nu a fost atins, căci trupele guvernamentaleşi-au menţinut atacurilor asupra rebelilor. La 200 km est deTripoli, în cel de-al treilea oraş al ţării (Misrata), 11 persoaneau fost rănite şi alte câteva zeci rănite de forţele loialeregimului.

Oamenii liderului libian "auadunat, sub ameninţare, circa 500 de persoane din afara oraşului şile-au dus în centrul Misrata pentru a manifesta în sprijinul lui",a relatat pentru AFP un purtător de cuvânt al rebelilor din oraş.Împotriva mitingului pro-Gaddafi s-au adunat mii de locuitori dinoraş, iar lunetişti urcaţi pe acoperişuri şi pe un tanc "au trasatunci asupra manifestanţilor", potrivit surseicitate.


Televiziunea oficialăde la Tripoli a făcut apel la locuitorii din Misrata "să iasă dincase şi să reia viaţa normală, după ce oraşul a fost curăţat debandele criminale armate", însă rebelii susţin că oraşul se aflăîncă sub controlul lor. Trupele lui Gaddafi "au ocupat poziţii pestrada principală, unde au mobilizat trei tancuri şi lunetişti peacoperişuri", susţin rebelii, dar nu controlează oraşul. Citiţi maimult despre harta operaţiunilor militare din Libia pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO