Business Internaţional

Harta care arată cu ce iese în evidenţă fiecare stat al lumii. La ce capitol excelează România?

Harta care arată cu ce iese în evidenţă fiecare stat...

Autor: Octavian Calei

10.01.2014, 18:32 3949

O hartă publicată de un site satiric indică la ce categorii sunt pe primul loc fiecare ţară din lume, scrie Business Insider. România apare pe hartă ca fiind pe primul loc la viteza de download.

Site-ul DogHouseDiares.com a adunat informaţiile preponderent de pe portalul enciclopedic Wikipedia.

Potrivit unui clasament realizat de Net Index anul trecut, Timişoara este oraşul cu cea mai bună viteză din lume pentru descărcarea conţinutului de pe Internet, cu o viteză de download de 90,41 Mbps, aproape dublă faţă de următorul oraş clasat, Vilnius. 

Net Index calculează viteza de Internet a consumatorilor individuali pe baza a câtorva milioane de rezultate de la testarea vitezei pe portalul gratuit Speedtest.net.

În Top 30 întocmit de Net Index au mai fost incluse patru oraşe din România, Constanţa pe 13, Cluj napoca pe 17, Bucureşti pe 18 şi Braşov pe 28.

Moldovenii sunt trecuţi pe harta DogHouseDiares sub eticheta „consum de alcool”, bulgarii „trăiesc visul american” iar ucrainienii sunt renumiţi pentru metodele anticonceptive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO