Business Internaţional

Harta care arată ce ţări preferă supremaţia Chinei în defavoarea SUA

Harta care arată ce ţări preferă supremaţia Chinei...

Autor: Alexandru Nanu

08.09.2014, 12:17 4450

Lupta pentru putere între China şi SUA a revenit din nou în atenţie săptămâna trecută, când un avion chinez a interceptat o patrulă aeriană americană în Marea Chinei de Sud, scrie Business Insider.

Armata americană a declarat că planul său de zbor de patrulare de rutină s-a desfăşurat în spaţiul aerian internaţional. Armata chineză pretinde că survolul s-a desfăşurat în spaţiul lor aerian şi că Statele Unite trebuie să înceteze efectuarea de misiuni de supraveghere atât de aproape de teritoriul său.

Economia Chinei este gata de a o depăşi pe cea a SUA, cel mai probabil la începutul deceniului următor, iar interceptarea avionului american în spaţiul aerian chinezesc este doar cel mai recent semnal al unei schimbări geopolitice care a obligat SUA să împartă scena mondială cu superputerea din Asia de Est.

În America doar 35%  din populaţie are un punct de vedere favorabil despe poporul chinez. Dar cum rămâne cu restul lumii? Folosind datele furnizate de compania de cercetare globală Pew Research Center Global Attitudes Project, a creat o hartă care arată preferinţa fiecărei ţări pentru una dintre cele două superputeri mondiale la ora actuală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO