Business Internaţional

Guvernul ungar ar putea modifica unele legi în speranţa reluării discuţiilor cu FMI

21.07.2010, 18:11 23

Guvernul ungar va renunţa la o secţiune din proiectul de legeprivind introducerea unei noi taxe pentru sectorul financiar princare ar fi exceptat de la taxare o anumită categorie deasigurători, pentru a arăta flexibilitate în faţa Fondului MonetarInternaţional (FMI) şi a Uniunii Europene (UE), informeazăpublicaţia Napi Gazdasag citată de Portfolio.hu.

Reglementarea la care va renunţa guvernul exceptează de lataxare asigurătorii înregistraţi după 1 iulie 2007,

CE a apreciat săptămâna trecută că mai multe proiecte de legepropuse de Budapesta par a nu fi în concordanţă cu legislaţiaeuropeană. Comisia a făcut referire, cel mai probabil, la chiarnorma privind exceptarea anumitor companii de asigurări de la platanoii taxe, se arată în articol. Excepţia ar fi fost benefică unuinumăr restrâns de asigurători, dintre care cel mai important arelegături cu foşti şi actuali membrii ai partidului de guvernământ,Fidesz, menţionează Napi Gazdasag.

Una dintre aceste companii, CIG Pannonia Eletbiztosito, are capreşedinte pe Zsigmond Jarai, fost ministru de Finanţe şi apoiguvernator al băncii naţionale sub guvernul din perioada 1998-2002,format din membrii ai actualului partid de guvernământ.

Parlamentul va dezbate joi legea referitoare la suprataxareasectorului financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO