Business Internaţional

Guvernul polonez anunţă un program de sprijin pentru regiunea minieră a ţării

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

02.07.2015, 00:00 265

Guvernul Poloniei a adoptat un program de dezvoltare a regiunii miniere Silezia în scopul susţinerii industriilor mari consumatoare de energie şi prevenirii apariţiei şomajului structural, scrie The Warsaw Voice. „Ideea este să impulsionăm puternic această regiune, inima industriei poloneze“, a declarat premierul polonez Ewa Kopacz.

Programul, cu o valoare de aproximativ 25 miliarde de zloţi, (5,9 miliarde de euro), va fi finanţat atât cu fonduri de la Uniunea Europeană, cât şi locale, şi va include diverse măsuri menite să asigure reindustrializarea regiunii.

Măsurile includ printre altele crearea unui fond de investiţii regional, scutirea industriilor mari consumatoare de energie de o serie de costuri legate de achiziţia de certificate verzi, diminuarea cheltuielilor totale ale acestora cu aproximativ 450 milioane de zolţi. Al doilea pilon al programului priveşte investiţiile. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO