Business Internaţional

Guvernatorul Insulei Creta: Nu există o decizie la nivelul Ministerului Turismului pentru a cere turiştilor care vin cu avionul să prezinte un test negativ la COVID-19

Guvernatorul Insulei Creta: Nu există o decizie la...

Autor: Ramona Cornea

14.07.2020, 18:23 757

Stavros Arnaoutakis, guvernatorul Insulei Creta din Grecia, afirmă că autorităţile elene nu au luat decizia de a cere turiştilor care vin cu avionul să prezinte un test negativ la COVID-19 realizat cu 72 de ore înainte, precum trebuie să facă cei care intră în ţară prin vama terestră Promachonas.

„Deocamdată am fost anunţaţi de Ministerul Turismului că doar turiştii care intră în Grecia prin vama Promachonas cu maşina din ţările est-europene trebuie să prezinte rezultatul unui test. În ceea ce priveşte turiştii care sosesc cu avionul nu există o astfel de decizie la nivelul ministerului”, a declarat Stavros Arnaoutakis în cadrul unei conferinţe organizată în Heraklion, Creta, pentru jurnaliştii români.

Guvernatorul Insulei Creta afirmă că anul trecut au fost 33.000 de turişti români pe insulă, iar anul acesta aşteaptă un număr similar, în ciuda pandemiei de COVID-19. De la începutul lunii iulie când au fost deschise zborurile, 15.000 de turişti din toată lumea au venit în regiune.

„Suntem optimişti şi sperăm să avem un an bun în turism. Sperăm ca totul să iasă bine pentru această insulă şi aşteptăm turişti din toată lumea, chiar şi din ţări care au avut cazuri de COVID-19, pentru a-şi petrece vacanţa aici, chiar şi din România, de unde aşteptăm chiar mai mulţi turişti decât anul trecut, când s-au aflat pe locul 17 în topul turiştilor din Creta. Este o bună poziţie comparativ cu alte pieţe est-europene şi est- mediteraneene. Anul trecut au fost 33.000 de turişti români în Creta doar la sosirile pe aeroporturi, fără cei care ajung aici cu feribotul”, afirmă Stavros Arnaoutakis.

Peste 80.000 de angajaţi din turism şi din sectoarele adiacente au urmat cursuri de prevenţie pentru a se comporta adecvat în timpul pandemiei de COVID-19, o măsură pe care guvernatorul grec o consideră esenţială, având în vedere că turismul reprezintă circa 50% din PIB-ul Cretei.

„Este esenţial să urmăm sfaturile specialiştilor în ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea şi făcând asta sperăm ca totul să fie bine în viitor. Turismul generează jumătate din veniturile de pe Insula Creta. Mai mult de 80.000 de oameni au fost instruiţi în ceea ce priveşte măsurile de protecţie, de la angajaţii hotelurilor, ai aeroporturilor, restaurante, taximetrişti, şi toţi au obţinut certificarea privind această instruire, şi din datele pe care le avem acum majoritatea hotelurilor din estul insulei sunt deja deschise”, concluzionează Arnaoutakis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO