Business Internaţional

Guvernatorul băncii centrale a Libanului, Riad Salameh, este acuzat de corupţie

Guvernatorul băncii centrale a Libanului, Riad Salameh,...

Autor: Mediafax

23.02.2023, 17:54 123

Guvernatorul băncii centrale a Libanului, Riad Salameh, a fost acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri şi îmbogăţire ilicită, anunţă agenţia de presă de stat. Salameh, care a condus instituţia timp de 30 de ani, neagă toate acuzaţiile.

Procurorul Raja Hamoush a depus acuzaţii şi împotriva fratelui lui Salameh, Raja, şi a unui consilier, potrivit Agenţiei Naţionale de Ştiri. Şi ei susţin că sunt nevinovaţi, potrivit BBC.

Demersul procurorului urmează unei anchete de 18 luni. Cei trei sunt acuzaţi că au deturnat 300 de milioane de dolari de la bancă între 2002 şi 2015.

Riad Salameh a fost verificat şi în ceea ce priveşte rolul său în colapsul economic al Libanului începând din 2019.

Ţara se confruntă cu una dintre cele mai grave şi mai prelungite depresiuni pe care le-a cunoscut lumea, moneda sa pierzând peste 90% din valoarea sa faţă de dolar. De asemenea, rata anuală a inflaţiei a urcat la 170% anul trecut.

Acest lucru a făcut ca peste 80% din populaţie să trăiască în sărăcie şi să se lupte pentru a obţine alimente şi medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO