Business Internaţional

Grupul financiar PPF este atras de bancile chineze

30.05.2007, 17:15 11

Grupul ceh PPF negociaza achizitia unei participatii in cadrul bancii chineze Nanchang City Commercial Bank, scrie cotidianul ceh Mlada fronta Des.
"Reprezentantii grupului PPF se afla in momentul de fata in China si discuta achizitia unei participatii la banca comerciala Nanchang City", spune Martin Riman, ministru ceh al industriei si comertului. Banca chineza, localizata in sud-estul provinciei Jiangxi, ocupa locul al 34-lea in China, potrivit publicatiei The Banker.
Grupul PPF si-a manifestat intentia de a achizitiona banci din China si Vietnam, dar nu a comentat tranzactia cu banca Nanchang City pentru ca inca au loc negocieri.
Grupul financiar ceh, recunoscut pentru investitiile pe termen lung pe piata financiara chineza, este format din cel mai mare asigurator ceh Ceska Pojistovna, fondul de pensii CP, compania de credite pentru consum Home Credit si banca PPF.
In luna februarie, presa ceha a relatat despre intentiile grupului PPF de a achizitiona un pachet minoritar de actiuni la banca chineza Three Gorges.
In primul trimestru al anului, companiile cehe au exportat in China bunuri in valoare de 137 de milioane de dolari, fata de 1,76 miliarde de dolari cat au insumat bunurile importate din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO