Business Internaţional

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, crede că yuanul chinezesc poate ajunge la 6,5 per dolar în următorul an, fapt alimentat de „pierderea excepţionalismului american”

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din...

Autor: Eduard Ivanovici

20.09.2020, 19:51 954

Banca americană Goldman Sachs se aşteaptă ca yuanul chinezesc onshore să ajungă la 6,5 per dolar în următoarele 12 luni, conform CNBC.

Anunţul vine pe măsură ce dolarul trece printr-o „perioadă slabă de structurare” după ce a avut un traseu pozitiv în ultimii ani. În plus, faptul este alimentat de „pierderea excepţionalismului american”, spune un strateg din cadrul Goldman, factorii de creştere ai monedei americane mergând în prezent „în sens invers”.

Atât yuanul onshore cât şi cel offshore au înregistrat creşteri dramatice în ultima săptămână, ajungând la circa 6,8 per dolar.

Săptămânile trecute, autorităţile de la Beijing anunţau că exporturile din luna august au crescut cu 9,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrându-se un surplus comercial de 58,93 de miliarde de dolari.

De altfel, China este singura ţară din grupul G20 a cărei economie va creşte în 2020, produsul intern brut urmând să se majoreze cu 1,8% până la sfârşitul anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO