Business Internaţional

Gigantul francez Sanofi anunţă a doua tranzacţie într-o lună: Compania va achiziţiona firma Ablynx pentru suma de 3,9 miliarde de euro

Gigantul francez Sanofi anunţă a doua tranzacţie...

Autor: Alex Ciutacu

29.01.2018, 17:37 146

Compania farmaceutică Sanofi a anunţat astăzi că va achiziţiona firma din domeniul biotehnologiei Ablynx pentru suma de 3,9 miliarde de euro, aceasta fiind a doua achiziţie a producătorului de medicamente, într-o singură lună, după ce a cumpărat firma Bioverativ, potrivit Wall Street Journal.

Sanofi va plăti preţul de 45 de dolari per acţiune pentru compania Ablynx, care la începutul lunii a refuzat o ofertă de 2,6 miliarde de euro din partea producătorului danez Novo Nordisk.

Compania franceză este pusă sub presiunea investitorilor, care doresc să vadă o achiziţie majoră, după ce Sanofi a pierdut tranzacţia de achiziţie a producătorului de medicamente împotriva cancerului – Medivation, în favoarea competitorului Pfizer.

De asemenea, compania a ratat achiziţia companiei de biotehnologie Actelion, care a fost cumpărată de competitorul Johnson&Johnson pentru suma de 30 de miliarde de dolari.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO