Business Internaţional

Gigantul de ridesharing Uber devine pentru prima dată profitabil. Compania a avut venituri operaţionale brute de 326 de milioane de dolari în al doilea trimestru al acestui an

Gigantul de ridesharing Uber devine pentru prima dată...

Autor: Valeriu Dănilă

02.08.2023, 13:30 473

Uber a raportat pentru prima dată profit, marcând un punct de cotitură în istoria companiei tulburată de scandaluri şi de cheltuieli masive pentru finanţarea extinderii, titrează Financial Times.

Compania s-a îmbarcat într-una dintre cele mai ambiţioase extinderi la nivel global, folosind capital ieftin pentru subvenţionarea curselor clienţilor şi acumularea de procente din piaţă.

„Pentru cea mai mare parte a istoriei noastre, profitul nu este primul lucru care îţi venea în minte când întrebai pe cineva despre uber”, a explicat CEO-ul Dara Khosrowshahi. „Mulţi analişti de-a lungul anilor au declarat că nu vom putea face niciodată profit”.

Îmbunătăţirea situaţiei financiare a companiei s-a produs în timpul pandemiei şi a extinderii cu succes în domeniul livrării de mâncare.

Uber a înregistrat un venit operaţional brut de 326 de milioane de dolari în al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu o pierdere de 713 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO