Business Internaţional

Gigantul britanic Reckitt Benckiser vrea să cumpere producătorul de lapte praf Mead Johnson cu peste 16 mld. dolari

Gigantul britanic Reckitt Benckiser vrea să cumpere...

Autor: Anca Olteanu

10.02.2017, 11:51 172

Reckitt Benckiser, producător cu sediul în Statele Unite, care deţine branduri precum Strepsils, Calgon, Vanish şi Durex, susţine că achiziţia va genera creşterea afacerii în China.

Mead Johnson fabrică o formulă de lapte praf pentru copii sub brandul Enfa şi a avut vânzări de 3,7 miliarde de dolari în 2016.

Acordul valorează 17,9 miliarde de dolari, dacă datoriile Mead Johnson sunt luate în considerare.

Acţionarii vor primi 90 de dolari per acţiune, cu 29% mai mult decât preţul înregistrat la 1 februarie, de 69,50 de dolari/acţiune, înainte de începerea speculaţiilor în legătură cu preţul achiziţiei.

Schimbarea de politică din China, prin care le este permis cuplurilor să aibă doi copii, reprezintă o oportunitate pentru companii. În prezent, cuplurile pot avea doi copii, după ce îngrijorările Chinei în legătura cu populaţia care îmbătrâneşte au dus la schimbarea deciziei o familie - un copil.

În 2016 s-a înregistrat cea mai mare rată de natalitate din China din acest secol, numărul nou-născuţilor crescând cu 7,9%, la 17,86 milioane, faţă de 2015.

Ca rezultat al creşterii numărului de copii, analiştii se aşteaptă la o creştere a cererilor pentru mâncare, formule de lapte praf pentru copii, haine şi medicamente.

Tranzacţia va avea nevoie de aprobarea acţionarilor din partea ambelor companii şi a reglementatorilor. Dacă acţionarii Reckitt Benckiser resping acordul, compania va plăti firmei Mead Johnson 480 de milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO