Business Internaţional

Germania vrea sa schimbe regulile impozitarii profitului

27.08.2004, 00:00 20

Partidul social-democrat din Germania, aflat la guvernare, intentioneaza sa promoveze un proiect de lege care sa restranga posibilitatile companiilor de a evita plata impozitului pe profit prin acoperirea pierderilor din anii anteriori cu castigurile din exercitiul fiscal curent.
"Vrem ca profiturile companiilor sa fie impozitate in anul fiscal in care sunt obtinute", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei pe probleme financiare a grupului parlamentar al SPD, Joachim Poss.
In ultimii ani, legislatia fiscala a fost modificata, deoarece multe companii au profitat de o prevedere care permitea acoperirea intr-o mai mare masura a pierderilor din anii anteriori cu profitul din exercitiul financiar curent.
In prezent, proportia din profit la care se aplica impunerea fiscala este de 40%, diferenta putand fi folosita pentru compensarea pierderilor.
Partidele de opozitie, in special Uniunea Crestin Democrata, s-au opus imediat initiativei. In Bundesrat, camera superioara a Parlamentului, opozitia detine majoritatea si poate bloca legea.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei, citat de ziarul financiar Handelsblatt, a afirmat ca propunerea a primit avizul expertilor guvernamentali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO