Business Internaţional

Germania va investi miliarde de euro pentru a aduce înapoi în Europa industria semiconductoarelor

Germania va investi miliarde de euro pentru a aduce...

Autor: Bogdan Cojocaru

07.09.2021, 00:00 491

Ca parte a unui proiect european major, Germania vrea să investească mai multe miliarde de euro în readucerea producţiei de semiconductoare în Europa, scopul fiind consolidarea suveranităţii tehnologice germane şi europene, scrie Euractiv.

Pentru a promova extinderea microelectronicii în Germania, ministrul economiei Peter Altmaier a purtat discuţii cu 50 de reprezentanţi ai industriei europene şi internaţionale a semiconductoarelor. Investiţiile în Germania ar fi răsplătite cu pachete de sprijin financiar.

„Accesul la suficiente microcipuri va deveni în următorii ani un element competitiv pentru orice economie globală de succes“, a subliniat Altmaier.

ÑAceasta înseamnă că trebuie să acţionăm dacă vrem să ne păstrăm suveranitatea tehnologică“, a adăugat el.

În cadrul iniţiativei europene „Proiecte importante de interes european comun“ (IPCEI) - unul dintre instrumentele cheie de subvenţionare ale UE pentru stimularea investiţiilor şi reducerea dependenţei de importuri - guvernul german intenţionează să investească în jur de 3 miliarde de euro pentru recâştigarea verigilor de producţie de-a lungul întregului lanţ valoric al producţiei de semiconductoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO