Business Internaţional

Germania se aşteaptă la noi atentate comise de atacatori care acţionează singuri

Germania se aşteaptă la noi atentate comise de...

Autor: Mediafax

21.07.2016, 09:39 9919

Luni, cinci persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-un atac comis într-un tren care circula în sudul statului german Bavaria.

Atacatorul, în vârstă de 17 ani, care a sosit în Germania în anul 2015 ca imigrant minor neînsoţit, a fost împuşcat mortal de poliţie în urma incidentului.

Ţăndărei, oraşul din România cu vile ca în Beverly Hills

Cum arătau acum 15-20 de ani cei mai puternici bancheri şi oameni de afaceri din România şi cum arată acum

Cum arată librăria Cărtureşti Carusel, deschisă în Centrul Vechi, într-o clădire a familiei de bancheri Chrissoveloni

Imagini impresionante cu noua flotă de avioane militare a Chinei

Surpriza anului în turism: Unde puteţi călători cu Lidl şi la ce preţuri. Galerie FOTO

Thomas de Maiziere a declarat că adolescentul a fost "radicalizat" de propaganda grupării teroriste Stat Islamic (SI), dar nu există dovezi că adolescentul ar fi urmat ordinele grupării extermiste.

Martorii au declarat că atacatorul, Muhammad Riyadh, a strigat "Allahu Akbar" de trei ori, iar Stat Islamic susţine că adolescentul ar fi fost un adept al grupării. Anchetatorii au găsit un steag al SI desenat de mână în camera adolescentului.

Cu toate acestea, serviciile germane de securitate nu îl aveau în vizor pe adolescent înainte de atac şi o legătură concretă cu SI nu a fost încă stabilită.

Guvernul face tot posibilul pentru a preveni astfel de atacuri, a mai spus ministrul, care a adăugat nu pot exista garanţii în acest sens.

"În Germania, de asemenea, ar trebuie să ne aşteptăm la atacuri ale unor grupuri mici sau atacatorii radicalizaţi de tipul "lup singuratic", a mai spus oficialul german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO