Business Internaţional

Germania refuza regulile UE

15.07.2004, 00:00 5

Ministrul de Finante german Hans Eichel a declarat pentru un cotidian de afaceri ca refuza ideea reducerii cheltuielilor sau a cresterii taxelor pentru a ajuta bugetul anului viitor sa se alinieze la regulile Uniunii Europene, relateaza Bloomberg.
"Reduceri aditionale ale cheltuielilor bugetare sau chiar si cresterea taxelor ar fi masuri neproductive si ar afecta economia, punand sub semnul intrebarii revigorarea economica", a afirmat Eichel.
Omologul sau austriac Karl-Heinz Grasser a declarat aceleiasi publicatii ca previzioneaza fixarea de catre Comisia Europeana a unui termen limita pentru Germania in ceea ce priveste reducerea deficitului bugetar, dupa ce ministrii de finante din tarile UE au  incalcat legea in noiembrie anul trecut cand au scapat Franta si Germania de sanctiunile Comisiei.
Regulile UE, care limiteaza deficitul bugetar la 3% din PIB, au fost schitate chiar de Germania inainte de introducerea euro pentru a proteja moneda de cheltuilile guvernamentale prea mari care ar putea alimenta inflatia. Germania a inceput sa incalce aceste reglementari inca din 2001, cand incetinirea economica a impulsionat rata somajului si a micsorat impozitul pe venituri.
Guvernul cancelarului Gerhard Schroeder  examineaza diferite posibilitati de a reduce anumite privilegii acordate doctorilor, profesorilor si avocatilor, pentru a ajuta Germania sa se adapteze la "o cultura deschisa serviciilor", acum renumita in Europa, potrivit unui interviu acordat OTS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO