Business Internaţional

Germania: O furtună de nisip provoacă un accident în lanţ soldat cu opt morţi şi peste 130 de răniţi

no title

O furtună de nisip provoacă un accident în lanţ soldat cu opt morţi şi peste 130 de răniţi

10.04.2011, 15:09 189

O furtună puternică de nisip a provocat accidente în lanţ peautostrada A19 din nordul Germaniei. În accident au fost implicate80 de autoturisme şi trei camioane, opt persoane au murit şi peste130 au fost rănite, informează site-ul thelocal.de.

Accidentul a avut loc în apropierea oraşului Rostock, unde cele80 de autovehicule s-au ciocnit în lanţ din cauza unei furtunii denisip care a redus foarte mult vizibilitatea.

Potrivit postului de radio NDR 1, 21 de victime se află încăspitalizate, două dintre ele fiind într-o situaţie critică. Înaccident au fost implicate persoanele care circulau din direcţiileNord Rhine-WestPhalia, Saxonia, Saxonia Inferioară,Mecklenburg-Pomerania de Vest, Thuringia, Berlin şiBrandenburg.

Unul din camioanele implicate în accident, care era încărcat cumateriale inflamabile, a luat foc provocând un incendiu deproporţii.

"Nu am mai avut parte de ploi aşa de abundente de multă vreme înaceastă regiune. De aceea, nu este nevoie de un vânt cu putereaunui uragan pentru a produce aceste furtuni de nisip", a declaratmeteorologul Angela Richter, precizând că vântul a avut o vitezăcuprinsă între 72 şi 86 km/h .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO