Germania: O furtună de nisip provoacă un accident în lanţ soldat cu opt morţi şi peste 130 de răniţi

Autor: Traian Terzianm 10.04.2011

O furtună puternică de nisip a provocat accidente în lanţ pe autostrada A19 din nordul Germaniei. În accident au fost implicate 80 de autoturisme şi trei camioane, opt persoane au murit şi peste 130 au fost rănite, informează site-ul thelocal.de.

Accidentul a avut loc în apropierea oraşului Rostock, unde cele 80 de autovehicule s-au ciocnit în lanţ din cauza unei furtunii de nisip care a redus foarte mult vizibilitatea.

Potrivit postului de radio NDR 1, 21 de victime se află încă spitalizate, două dintre ele fiind într-o situaţie critică. În accident au fost implicate persoanele care circulau din direcţiile Nord Rhine-WestPhalia, Saxonia, Saxonia Inferioară, Mecklenburg-Pomerania de Vest, Thuringia, Berlin şi Brandenburg.

Unul din camioanele implicate în accident, care era încărcat cu materiale inflamabile, a luat foc provocând un incendiu de proporţii.

"Nu am mai avut parte de ploi aşa de abundente de multă vreme în această regiune. De aceea, nu este nevoie de un vânt cu puterea unui uragan pentru a produce aceste furtuni de nisip", a declarat meteorologul Angela Richter, precizând că vântul a avut o viteză cuprinsă între 72 şi 86 km/h .