Business Internaţional

Germania este optimistă că bulgăroaica Gheorghieva, directorul executiv al Băncii Mondiale, va fi aleasă la şefia FMI

Germania este optimistă că bulgăroaica Gheorghieva,...

Autor: Mediafax

06.08.2019, 00:00 88

Germania se aşteaptă ca actualul director executiv al Băncii Mondiale, bulgăroaica Kristalina Gheorghieva, să devină noul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat o purtătoare de cuvânt al Ministerului de Finanţe german, relatează Reuters. Kristalina Gheorghieva a fost desemnată vineri de guvernele statelor membre candidatul Uniunii Europene pentru a conduce Fondul Monetar Internaţional, după mai mult de 12 ore de discuţii şi voturi pe fondul diviziunilor din cadrul blocului comunitar.

Majoritatea statelor membre ale UE o susţin pe Gheorghieva, chiar dacă alegerea acesteia necesită o schimbare a unei reguli care cere ca şeful FMI să fie mai tânăr de 65 de ani. Germania este optimistă că vârsta acesteia nu va reprezenta un obstacol în preluarea şefiei FMI, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Fostul şef al FMI, Christine Lagarde, din Franţa, şi-a dat demisia în iulie după ce liderii UE au ales-o în locul lui Mario Draghi în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO