Business Internaţional

George W. Bush avertizează că tendinţele "izolaţioniste" ale Statelor Unite sunt "periculoase"

George W. Bush avertizează că tendinţele...

Autor: Mihai Draghici

02.03.2017, 21:50 66

"Ceea ce spun ar putea fi considerată o critică la adresa unuia dintre succesorii mei, dar chiar nu am această intenţie", a declarat George W. Bush, politician republican, la un eveniment desfăşurat în Biblioteca prezidenţială "Ronald Reagan", în Simi Valley.

"Există o lecţie atunci când Statele Unite decid să nu preia conducerea (la nivel internaţional -n.red.), să se retragă. Există riscul apariţiei unor goluri când prezenţa americană se diminuează, iar golurile sunt umplute în general de oameni care nu împărtăşesc aceeaşi ideologie, aceeaşi linie în materie de drepturi ale omului, în privinţa demnităţii umane şi libertăţii", a explicat George W. Bush.

"Există o tendinţă izolaţionistă în ţara noastră, iar eu aş argumenta că este periculoasă pentru securitatea noastră naţională şi că nu se potriveşte caracterului naţiunii noastre", a atras atenţia George W. Bush, fără a face vreo referire directă la politicile Administraţiei preşedintelui Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO