Business Internaţional

George Papandreou: Acordul UE oferă Greciei mai mult timp

George Papandreou: Acordul UE oferă Greciei mai mult timp

Autor: Adrian Voicu

27.10.2011, 23:14 298

Premierul grec George Papandreou a cerut grecilor să îl susţină în refacerea economiei după ce liderii zonei euro au convenit asupra unui nou pachet de finanţare pentru ţară şi au convins băncile să accepte pierderi mai mari pe datoria făcută de Grecia, informează Bloomberg.

"Criza ne dă oportunitate şi acest acord ne oferă timp", a spus Papandreou într-un discurs televizat în această seară. "Am negociat şi am reuşit să ştergem o o parte foarte importantă din datorie. Zeci de miliarde de euro au fost luate de pe umerii grecilor".

Liderii UE au decis în această dimineaţă să mărească capacitatea fondului de salvare la 1.000 de miliarde de euro şi au convenit asupra unui al doilea pachet de salvare a Greciei.

Noul acord asupra datoriei Greciei va permite o rată de 120% din PIB până în 2020 de la o rată estimată de 170% din PIB în 2012. Alocarea a 130 de miliarde de euro fondurilor publice plus o tăiere a datoriei cu 50% urmează unui pachet de 110 miliarde de euro stabilit în mai 2010 de FMI, UE şi Banca Mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO