Business Internaţional

Fuziune pe bursa de la New York. Indicii S&P 500 şi Dow Jones s-ar putea uni în cadrul unei noi companii

Fuziune pe bursa de la New York. Indicii S&P 500 şi Dow Jones s-ar putea uni în cadrul unei noi companii

Autor: Adrian Voicu

30.09.2011, 10:51 197

McGraw-Hill se află în discuţii avansate cu CME Group în vederea unificării indicilor Dow Jones Industrial Average şi S&P 500, informează Wall Street Journal.

Discuţiile privind formarea unui joint-venture între operaţiunile de indici S&P ai McGraw-Hill şi divizia de indici Dow Jones a CME au început în urmă cu mai mult de un an, existând încă riscurile ca acestea să se termine fără niciun rezultat concret.

Totuşi, dacă se va ajunge la o înţelegere indicii vor fi administraţi de McGraw-Hill, compania urmând să deţină cea mai mare parte a noii entităţi.

CME va obţine o participaţie minoritară de 25%. CME deţine 90% din indicii Dow Jones printr-o înţelegere semnată în februarie 2010 cu Dow Jones & Co., o divizie a News Corp. şi publisherul publicaţiei The Wall Street Journal. Din acea tranzacţie Dow Jones a obţinut 607,5 milioane de dolari.

Dow Jones, care deţine restul participaţiei din cadrul indicelui DJIA, va trebui să îşi dea acrordul în privinţa formării noii entităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO