Business Internaţional

Furturile de maşini ating cote alarmante în Marea Britanie: Autovehiculele Range Rover, cele mai expuse atacurilor din partea hoţilor, înregistrează scăderi în valoare de 9% pe piaţa maşinilor uzate. „Am decis să fiu mai eco-friendly, dar acum nu pot”

Furturile de maşini ating cote alarmante în Marea...

Autor: Valeriu Dănilă

14.12.2023, 19:01 502

Marea Britanie se confruntă cu un val de furturi ţintit împotriva maşinilor Range Rover, scrie Bloomberg.

Tim Coen, un investitor în imobiliare, a decis să îşi schimbe Range Rover-ul Sport pe un Porsche electric. În acest timp a fost anunţat de către asigurator că nu îî va fi reînnoită poliţa fiind nevoit să consulte preţurile din piaţă. Acesta a fost şocat când a descoperit că trebuie să plătească cel puţin 48.000 de lire sternlire pentru a încheia o nouă poliţă.

Creşterea ameţitoare a costului asigurării a prăbuşit preţul maşinii. Coen a plătit 103.000 de lire pe maşină acum trei ani, aceasta mai valorând aproximativ 75.000£ în urmă cu trei luni. Astăzi, acelaşi autovehicul se vinde cu doar 45.000£.

„Am decis să fiu mai eco-friendly, dar acum nu pot pentru că am două maşini în loc de una singură”, a explicat Tim Coen.

Saşe din 10 cele mai furate maşini din Marea Britanie în perioada martie 2022 – martie 2023 au fost Range Rover-urile, potrivit informaţiilor autorităţilor britanice.

Hoţii folosesc tehnologii care interceptează undele radio păcălind maşina că este deschisă de cheia originală, proprietarii fiind nevoiţi să cumpere nişte huse speciale pentru a bloca semnalul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO