Business Internaţional

Fundaţia Trump vrea să investească 200 de milioane de dolari în expansiunea controversatului club de golf din Scoţia

Fundaţia Trump vrea să investească 200 de milioane de...

Autor: Alex Ciutacu

24.07.2018, 13:49 114

Compania de imobiliare a lui Donald Trump plănuieşte să investească 197 de milioane de dolari în construcţia de case şi facilităţi sportive adiacente clubului de golf deţinut de preşedintele american în zona de nord-est a Scoţiei, potrivit Bloomberg.

Organizaţia Trump a anunţat astăzi că va înainta propunerile către Consiliul din Aberdeenshire pentru aprobare. Investiţiile sunt complementare investiţiei iniţiale de  132 de milioane de dolari pe care Organizaţia a făcut-o pentru a construi terenul de golf şi un hotel pe terenul de pe coasta Mării Nordice.

Proiectul a fost un subiect controversat în ultimii ani. Trump s-a confruntat cu activiştii de mediu, rezidenţii locali şi cu guvernul scoţian cu privire la investiţia din Aberdeenshire.

Investiţiile din Scoţia ale preşedintelui american nu au făcut profit, scrie publicaţia americană pe baza ultimelor raportări financiare publice.

Pierderile înregistrate de Trump Turnberry în vestul Scoţiei s-au dublat la 23 de milioane de dolari în 2016, la care s-au mai adăugat pierderi de 1,8 milioane de dolari generate de terenul de golf din Aberdeenshire.

Vizita lui Trump în Scoţia de luna aceasta pentru o relaxare de weekend a declanşat proteste aprige în Glasgow şi Edinburgh. Nici măcar premierul scoţian Nicola Sturgeon, niciun alt oficial guvernamental nu l-au primit cu braţele deschise pe Trump.

Sturgeon i-a ridicat lui Trump statutul de ambasador de business în Scoţia după discursul anti-musulmani făcut de Trump în 2015.

Un purtător de cuvânt din partea consiliului din Aberdeenshire spune că nu au primit cererea de proiect.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO