Business Internaţional

Franţa va avea cea mai proastă producţie de vin din ultimii 60 de ani după ce îngheţul a distrus cele mai pretenţioase culturi

Franţa va avea cea mai proastă producţie de vin din...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2017, 12:22 135

Producătorii de vin din Franţa deplâng cea mai proastă producţie din ultimii 60 de ani după ce îngheţul de pe perioada primăverii a distrus culturi de viţă de vie precum Angelus şi Canon La Gaffeliere,  în timp ce strugurii din regiunea Champagne au putrezit din cauza furtunilor de pe perioada verii, potrivit Bloomberg.

Producţia de vin va scădea cu 19% ajungând la aproximativ 4.9 miliarde de sticle, potrivit predicţiilor lansate de Ministerul Agriculturii. Aceasta ar urma să fie cel mai prost an după 1957, când gerul a răvăşit peste 60% din culturi.

„Scăderea care va fi înregistrată la nivelul producţiei este rezultatul direct al îngheţului din primăvară”, spune ministrul agriculturii.

De obicei, Franţa şi Italia sunt în competiţie pentru titlul de „cel mai mare producător de vin”, vremea fiind un factor decisiv în această competiţie. În timp ce podgoriile din Italia au fost afectate de îngheţ, volumul de producţie este de aşteptat să îl depăşească pe cel din Franţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO