Business Internaţional

François Fillon susţine că este nevinovat, acuzând că dosarul său are caracter politic

François Fillon susţine că este nevinovat, acuzând...

Autor: Mihai Draghici

15.03.2017, 16:40 35

"Sunt convins că, indiferent dacă va dura ceva timp, justiţia îmi va stabili nevinovăţia", a declarat François Fillon miercuri.

"Soţia mea a lucrat pentru mine câţiva ani, aşa cum a fost cazul a sute şi sute de parlamentari, atât în trecut cât şi acum", a subliniat Fillon, acuzând că dosarul său ar fi fost instrumentat politic.

François Fillon, candidatul partidului Republicanii (centru-dreapta) în scrutinul prezidenţial din Franţa, a fost pus sub acuzare, marţi, pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, relatează cotidianul Le Figaro.

Francois Fillon este acuzat formal că ar fi deturnat fonduri publice şi ar fi abuzat de indemnizaţiile sociale, a transmis avocatul politicianului francez. Informaţiile au fost confirmate de Parchetul General.

Francois Fillon, în vârstă de 62 de ani, este acuzat că a angajat-o fictiv pe soţia sa, Penelope, şi doi copii în posturi de asistenţi parlamentari, remuneraţiile fiind de mii de euro. În pofida investigaţiei, Francois Fillon a refuzat să se retragă din cursa electorală prezidenţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO