Business Internaţional

Foxconn promite cresteri de salariu de pana la 66%, daca fabrica chineza trece cu bine peste anchetele companiilor partenere

07.06.2010, 16:24 26

In incercarea de a opri sinuciderile si anchetele companiilorpartenere privind conditiile de munca din fabricile Foxconn, sefulcompaniei Terry Gou a decis sa mareasca salariile.

Astfel, daca in trecut angajatii obtineau un salariu de 900yuani pe luna (aproximativ 132 dolari), acestia ar putea obtinepana la 2.000 de yuani lunar daca vor trece cu bine anchetele detrei luni ce vor veni din partea companiilor partenere, informeazaReuters.

Chiar si in cazul in care compania nu va trece cu bine pesteaceste anchete, salariatilor li se va mari de asemenea salariile,cu 30%.

Foxconn a intrat in atentia mass media si a companiilor carebeneficiaza de componentele produse in fabricile chineze (printrecare se numara si Apple, HP sau Dell) ca urmare a valului desinucideri din ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO