Business Internaţional

Fostul CEO al Thomson Reuters va primi o compensaţie de 20 mil. dolari

Tom Glocer, retras de la conducerea Thomson Reuters în 2011, va primi o compensaţie de 20 mil.dolari

Tom Glocer, fostul director al agenţiei Thomson Reuters

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

04.04.2012, 12:52 77

Fostul director general al Thomson Reuters Tom Glocer, care a demisionat la sfârşitul anului trecut, va primi o compensaţie financiară de aproape 20 milioane de dolari pe o perioadă de doi ani, inclusiv un pachet de retragere de 3,1 milioane de dolari, transmite Reuters.

Glocer s-a retras la finele lui 2011, după ce compania a trecut printr-o serie de schimbări structurale şi restructurări ale managementului, pe fondul dinamicii slabe a vânzărilor unui produs important din portofoliu şi scăderii preţului acţiunilor.

Cea mai mare parte din pachetul de 19,9 milioane de dolari pe care îl va primi Glocer reprezintă compensaţia normală pentru activitatea din 2011 şi include opţiuni pentru achiziţia viitoare de acţiuni la companie, stimulente financiare pe termen lung şi un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari, potrivit unui raport al Thomson Reuters către SEC, Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA.

Glocer a fost înlocuit de James Smith, veteran în rândul directorilor executivi ai Thomson, care lucrează la grupul canadian din 1987.

Smith are un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari şi ar putea încasa compensaţii suplimentare de până la 7 milioane de dolari, în cash şi acţiuni, în funcţie de performanţele companiei sub conducerea sa.

Anul trecut, când a fost şef al diviziei Professional şi ulterior director operaţional executiv, compensaţia totală a lui Smith a fost de 10,5 milioane de dolari, inclusiv bonusuri în opţiuni şi acţiuni.

Redactorul şef al Reuters, Stephen Adler, a primit anul trecut un salariu de bază de 636.923 dolari şi un bonus excepţional de opţiuni de achiziţie viitoare de acţiuni care a ridicat compensaţia totală pentru 2011 la 2,7 milioane de dolari.

Thomson Reuters a avut pierderi în trimestrul al patrulea al anului trecut, după o amortizare non-cash de 3 miliarde de dolari a fondului comercial (goodwill).

Mai multe companii media de anvergură au trecut prin schimbări ale conducerii executive în ultimul an. Fostul co-director general al New York Times, Janet Robinson, care a părăsit compania la sfârşitul anului trecut, a primit o compensaţie financiară totală de aproape 24 milioane de dolari.

Craig Dubow, care s-a retras din funcţia de director general al grupului Gannett în octombrie, a primit 37,1 milioane de dolari reprezentând compensaţie pentru disponibilizare, pensie şi pachete de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO