Business Internaţional

Forţelor de apărare israeliene (IDF): Tuneluri şi arme descoperite în casele de vacanţă ale liderilor Hamas

Forţelor de apărare israeliene (IDF): Tuneluri şi arme...

Autor: Raul Peterlin

17.12.2023, 16:06 16

Forţelor de apărare israeliene (IDF) au transmis că armata israeliană a efectuat raiduri în casele de vacanţă ale liderilor Hamas, inclusiv Sinwar, şi a găsit tuneluri şi arme, potrivit The Times of Israel.

Trupele Brigăzii a 7-a blindate au efectuat duminică un raid în birourile comandantului batalionului Khan Younis al Hamas şi în casele de vacanţă ale mai multor comandanţi de rang înalt ai Hamas, inclusiv ale liderului grupării teroriste din Gaza, Yahya Sinwar, afirmă IDF.

Comandantul Brigăzii 7 blindate, colonelul Elad Tzuri, a declarat că forţele sale luptă împotriva Hamas în zona Khan Younis.

El a declarat că brigada a ajuns, de asemenea, în piaţa principală din Bani Suheila, la periferia oraşului Khan Younis.

În timpul operaţiunilor, trupele brigăzii au ucis „numeroşi terorişti”, inclusiv unii prin bombardamente de tancuri, precizează IDF într-un comunicat, adăugând că trupele au descoperit, de asemenea, aproximativ 30 de puţuri de tunel, au lovit zeci de locuri de lansare a rachetelor antitanc şi posturi de observare şi au confiscat arme folosite de agenţi Hamas, împreună cu materiale de informaţii.

„Am găsit arme, tuneluri în interiorul caselor de vacanţă ale unor înalţi oficiali Hamas”.

„Vedem o mulţime de puţuri de tuneluri aici, încă ne întâlnim cu inamicul, dar obţinem controlul operaţional al zonei”, se arată în comunicatul IDF.

Pe lângă birourile comandantului batalionului Khan Younis şi casele de vacanţă ale unor înalţi comandanţi Hamas, IDF afirmă că trupele au efectuat un raid şi într-un avanpost aparţinând batalionului grupării teroriste Deir al-Balah, confiscând materiale care conţin informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO