Business Internaţional

Forţele armate ale SUA vs armata Rusiei

Forţele armate ale SUA vs armata Rusiei

Autor: Bogdan Cojocaru

25.05.2014, 18:20 8285

Vicepreşedintele american Joe Biden, al doilea om în stat, a dat asigurări în vizita în România că SUA vor proteja, militar, România şi că cea mai mare economie a lumii este pregătită să ajute România să-şi asigure independenţa energetică şi să-şi acopere resursele de care depinde de Rusia.  El a ameninţat, de asemenea, Rusia cu sancţiuni mai puternice dacă va „submina“ alegerile de duminică în Ucraina, eveni­ment care ar putea ajuta această ţară să iasă din criză.

Vicepreşedintele se află într-un turneu în regiune şi a efectuat o vizită de două zile în România, prilej cu care a discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta, în contextul crizei declanşate în Ucraina de anexarea Crimeei de către Rusia şi a acţiunilor secesioniste din estul Ucrainei.

Probabilitatea unei confruntări armate între SUA şi Rusia din cauza invaziei Ucrainei de către trupele ruseşti este foarte mică, spun cei mai mulţi analişti. Ucraina nu este stat membru al NATO, iar preşedintele Barack Obama nu va angaja, probabil, de unul singur SUA într-un nou război. Însă multe dintre ţările din apropierea Ucrainei fac parte din NATO. Este vorba de România, Polonia, Slovacia, Ungaria şi statele baltice. Dacă toate aceste ţări sar în ajutorul Ucraine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO