Business Internaţional

Formarea celei mai mari burse din lume, pusă în pericol de autorităţile europene

Formarea celei mai mari burse din lume, pusă în pericol de autorităţile europene
24.01.2012, 11:48 521

Fuziunea dintre NYSE Euronext şi Deutsche Boerse este din ce în ce mai improbabilă, operatorii burselor nereuşind să strângă o susţinere îndeajuns de mare din partea comisarilor europeni pentru a evita un eventual vot de veto, scrie Bloomberg, citând persoane apropiate situaţiei.

Joaquin Almunia, comisarul şef pe probleme de concurenţă, nu va întâmpina o opoziţie semnificativă din partea celorlalţi comisari la propunerea sa de a bloca fuziunea la 1 februarie.

Comisia Europeană este condusă de 27 de comisari din fiecare stat membru al Uniunii Europene.

Autorităţile de reglementare ale UE consideră că cele două companii plănuiesc oprirea planului de formare a celei mai mari burse din lume deoarece astfel s-ar monopoliza tranzacţiile pe derivate din regiune.

NYSE şi Deutsche Boerse au făcut apel direct la preşedintele comisiei Jose Manuel Barroso la începutul lunii pentru a încerca să salveze fuziunea, argumentând că o blocare a fuziunii ar afecta bursele europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO