Business Internaţional

Fondul IPIC din Abu-Dhabi isi va majora participatia la OMV

Fondul IPIC din Abu-Dhabi isi va majora participatia la OMV

OMV vizeaza o extindere in zona Orientului Mijlociu

18.05.2007, 17:29 29

Fondul de investitii International Petroleum Investment Company (IPIC) intentioneaza sa-si majoreze pachetul de actiuni detinut in cadrul companiei austriece de petrol si gaze OMV la 17,6%, scrie Gulfnews.
"Daca ni se va oferi ocazia de a ne majora numarul actiunilor detinute in cadul OMV, vom actiona in consecinta", a declarat Mohammad Nasser Al Khaily, director al IPIC. "Este posibil sa nu anuntam in acest an vreo achizitie de mari proportii, dar cu siguranta vom investi in noi sectoare", a adaugat el.
OMV, principala companie petroliera din centrul Europei, si-a lansat filiala din Abu Dhabi pentru a-i permite sa se concentreze pe operatiunile din Orientul Mijlociu. Cooperarea cu International Petroleum Investment Company va fi benefica operatiunilor OMV din regiune. IPIC detine actiuni in cadrul companiei austriece inca din 1994.
Noul birou din Abu Dhabi va permite OMV sa-si consolideze relatiile din Emiratele Arabe Unite si de a investiga si evalua oportunitatile de investitii. IPIC si-a majorat investitiile la 10 miliarde de dolari (7,2 miliarde de euro) in industria petroliera la nivel mondial. "Avem planuri serioase cu privire la extinderea operatiunilor in viitorul apropiat. Avem proiecte precum rafinaria Khalifa Point din Pakistan. Intentionam sa extindem conducta Abu Dhabi-Habashan-Fujairah, proiect in valoare de peste 1 miliard de dolari (735 milioane de euro)", a declarat Al Khaily.
El a confirmat faptul ca Emiratele Arabe Unite au semnat un contract cu Uniunea Europeana cu privire la dubla impozitare.
"Am achizitionat actiuni in cadrul a doua mari companii petroliere, OMV si Sepca din Spania, si acestea isi vor majora importurile de petrol si gaze pentru distributia in Uniunea Europeana", a adaugat el.
"In prezent nu suntem producatori de petrol si gaze naturale. Depindem de diviziile noastre pentru operatiunile de productie, dar daca luam in calcul recentele extinderi si achizitii din domeniu, poate ca ar trebui sa detinem propriile operatiuni de extractie si producere de petrol", a subliniat Al Khaily. Odata cu noua filiala din Abu Dhabi, OMV va coordona rafinaria PARCO din Pakistan, care reprezinta o parte importanta a cooperarii dintre cele doua companii. In 1998, IPIC si OMV au infiintat Abu Dhabi Petroleum Investments Holding (75% IPIC, 25% OMV), care detine 40% din rafinaria PARCO. Printre alte activitati, OMV ofera suport tehnic pentru proiectele rafinariei.
"Parteneriatul cu IPIC are o istorie lunga si benefica pentru ambele companii si sustine implementarea noii strategii de crestere in Europa Centrala si de Est", a declarat Gerhard Roiss, presedinte-adjunct al OMV.
OMV detine un portofoliu de extractie si producere de petrol in 20 de tari, in jurul a sase regiuni: Bazinul Dunarii, Marea Adriatica, Africa de Nord, nord-vestul Europei, Orientul Mijlociu, Australia si regiunea Marii Caspice.


OMV si fondul de investitii IPIC
International Petroleum Investment Company (IPIC) a declarat ca intentioneaza sa-si majoreze pachetul de actiuni la 17,6% detinut in cadrul companiei austriece de petrol si gaze, scrie presa internationala.
IPIC detine actiuni in cadrul companiei austriece inca din 1994.
IPIC si-a majorat investitiile la 10 miliarde de dolari (7,2 miliarde de euro) in industria petroliera la nivel mondial.
In 1998, IPIC si OMV au infiintat Abu Dhabi Petroleum Investments Holding (75% IPIC, 25% OMV), care detine 40% din rafinaria PARCO.
OMV detine un portofoliu de extractie si producere de petrol in 20 de tari, in jurul a sase regiuni, printre care Bazinul Dunarii, nord-vestul Europei si Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO