Business Internaţional

FMI: Ungaria trebuie să diminueze cheltuielile pentru reducerea deficitului bugetar

03.02.2011, 21:40 38

Fondul Monetar Internaţional (FMI) apreciază că Ungaria trebuiesă diminueze cheltuielile şi să implementeze reforme pentru areduce deficitul bugetar, transmite Reuters.

Guvernul ungar a şocat pieţele anul trecut, când a ruptlegăturile cu FMI, după ce în 2008 a primit de la acesta unîmprumut de 20 de miliarde de euro, pentru a urma o politicăantiausteritate, prin care a introdus impozite suplimentare pentrubănci şi afacerile străine cu scopul de a consolida bugetul.Executivul a decis, de asemenea, să inverseze mersul reformei din1997 referitoare la pensii.

Guvernul are în vedere un deficit bugetar de 2,94% din ProdusulIntern Brut (PIB) pentru acest an, sub obiectivul de anul trecut,de 3,8% din PIB. Reducerea deficitului se va face prin suprataxareasistemului bancar, a sectorului de retail, de telecomunicaţii şidevierea către buget a plăţilor din sistemul privat de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO