Business Internaţional

FMI propune introducerea a doua taxe globale in sistemul bancar, din care una pe profituri

21.04.2010, 10:08 25

Fondul Monetar International (FMI) a propus introducerea a douanoi taxe in sistemul bancar, dintre care una pe profituri, care saacopere costurile oricaror noi interventii guvernamentale necesarein sprijinul bancilor, potrivit unui raport destinat statelor G20,preluat de Reuters.

Ministrul britanic al Finantelor, Alistair Darling, a salutatraportul FMI si a afirmat ca institutiile financiare "trebuie sarasplateasca cumva societatile in care opereaza".

"Vrem ca propunerile sa fie aprobate cat mai curand posibil.Cred ca sunt toate sansele sa se ajunga la un acord. Acesta arputea sa nu aiba chiar aceeasi forma ca propunerile FMI", a spusDarling la postul de televiziune BBC.

Pe de alta parte, grupurile de lobby din industria bancara s-auaratat ingrijorate ca noile taxe ar putea afectacompetitivitatea.

Ministrii Finantelor si sefii bancilor centrale din statele G20se vor intalni joi si vineri la Washington, cu ocazia reuniunilorFMI/Banca Mondiala, unde vor pregati summit-ului G20 din 26-27iunie de la Toronto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO