Business Internaţional

FMI nu întrevede o nouă recesiune, dar riscurile cresc

FMI nu întrevede o nouă recesiune, dar riscurile cresc

John Lipsky. Foto AFP

Autor: Catalina Apostoiu

29.08.2011, 00:00 123

Fondul Monetar Internaţional nu prevede o nouă recesiune la nivel mondial în prognoza economică pe care o va publica luna viitoare, dar riscurile unui nou declin economic au crescut, a declarat John Lipsky, prim director general adjunct al FMI, potrivit Reuters.

"Nu va exista o a doua recesiune, însă nu există nicio îndoială că riscurile sunt în creştere având în vedere numeroasele date economice slabe din ultimele luni", a adăugat Lipsky. Lipsky a declarat că riscurile în ceea ce priveşte economia mondială reflectă o lipsă de încredere în capacitatea strategilor de a ţine sub control datoriile.

Oficialul a îndemnat atât Statele Unite, cât şi Europa să dezvolte proiecte fiscale credibile pe termen mediu pentru a întări încrederea în capacitatea lor de a reduce nivelurile datoriei. Prognoza economică a FMI, actualizată ultima dată în luna iunie, indică o creştere economică globală de 4,3% în acest an şi 4,5% în 2012. În 2010, economia mondială a avansat cu 5,1%, după o scădere de 0,5% în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO