Business Internaţional

FMI cere guvernelor sa nu renunte la stimulente

17.01.2010, 23:15 17

Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului MonetarInternational, a facut apel la guvernele din intreaga lume sa nupuna capat programelor de stimulare a economiilor pana laredresarea cererii private si sa materializeze o parte din sprijinsub forma crearii de locuri de munca, scrie The Wall StreetJournal.
In zilele urmatoare, FMI va publica estimari economice revizuite ceindica faptul ca procesul de redresare economica la nivel mondialse desfasoara intr-un ritm "semnificativ" mai rapid decat era deasteptat, a declarat Strauss-Kahn.
Seful FMI a aratat insa ca redresarea este "mai puternica, darfragila" din cauza cererii private slabe din multe parti alelumii.
In plus, avand in vedere ca pietele muncii sunt asteptate sa ramanafragile timp de mai multe luni, "nu putem spune ca am lasat crizaundeva departe in urma", a declarat Strauss-Kahn. Astfel, guvernelear trebui sa directioneze o parte din fondurile de stimulare aeconomiei catre crearea de noi locuri de munca.
Intrebat despre perspectivele privitoare la Europa, seful FMI adeclarat ca procesul de redresare a fost mai solid decat seastepta, dar ca este preocupat cu privire la lipsa de flexibilitatea economiilor de aici, care limiteaza cresterea economica.
Intrebat despre riscul ca dolarul american sa-si piarda statutul deprincipala moneda pentru rezerve valutare in acest an, Strauss-Kahna declarat ca acest lucru este putin probabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO