Business Internaţional

Fitch taie două trepte din ratingul Portugaliei

Fitch taie două trepte din ratingul Portugaliei

Autor: Radu Racu

24.03.2011, 21:29 22

Agenţia de rating Fitch a revizuit în scădere calificativulacordat Portugaliei, după ce parlamentul de la Lisabona a respinspachetul de măsuri de austeritate iar premierul lusitan ademisionat, scrie Reuters.

Calificativul pentru împrumuturi pe termen lung a fostretrogradat de la "AĂ" la "A-", iar cel pe perioadă scurtă de la"F1" la "F2", potrivit unui comunict al Fitch. Ratingurile au fostpuse sub supraveghere, cu implicaţii negative.

Portugalia este foarte aproape de a împărtăşi o soartă similară Greciei şiIrlandei, în privinţa unui ajutor financiar extren, după cepremierul Jose Socrates şi-a dat demisia ca urmare a respingeriiunui nou pachet de măsuri de austeritate de către parlament.Valoarea pachetului de susţinere se va ridica la aproximativ 70 demiliarde de euro, conform speculaţiilor de pe pieţeleinternaţionale.

"Retrogradarea reflectă riscurile crescute pentru implementareapoliticilor şi finanţarea bugetului în urma eşecului parlamentuluide a adopta măsuri de consolidare fiscală şi a demisieipremierului", a afirmat Douglas Renwick, director în cadruldiviziei Fitch pentru ratinguri suverane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO