Business Internaţional

Fiscul rus vrea sa verifice marile companii

29.10.2004, 00:00 16

Investigatiile autoritatilor ruse privind indeplinirea obligatiilor fiscale ale principalei companiei petroliere, Iukos, vor fi urmate de cercetari similare asupra altor contribuabili importanti, potrivit lui Igor Suvalov, consilier al presedintelui Vladimir Putin.sleadendt



"Iukos a fost doar inceputul unui program amplu, de verificare a modului in care marii contribuabili isi achita datoriile la stat. Toti trebuie sa inteleaga sa isi plateasca impozitele. Cei care nu au respectat legea, vor trebui sa o faca retroactiv", a declarat Suvalov.



Iukos trebuie sa plateasca statului impozite restante de opt miliarde dolari, iar autoritatile au acuzat compania petroliera ca a folosit "scheme ilegale pentru optimizarea impozitelor". Suvalov a afirmat ca multe alte firme din domeniu utilizeaza scheme similare.



In prezent, guvernul vrea sa vanda cea mai importanta unitate de productie a Iukos, Iuganskneftegaz, pentru a recupera o parte din datoriile grupului.



Suvalov a mai spus ca spera ca Iukos sa isi poata achita impozitele restante si sa evite astfel vanzarea principalului sau activ, dar in caz contrar, tranzactia se va derula in conditiile prevazute.



"Datoria noastra este sa asiguram transparenta licitatiei. Va fi un semnal important pentru multi", a adaugat Suvalov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO