Business Internaţional

Febra criptomonedelor: O bunică din Statele Unite a investit în bitcoin la 70 de ani. "Credeţi-mă, nu am mai avut parte de asemenea distracţie"

Febra criptomonedelor: O bunică din Statele Unite a...

Autor: Alex Ciutacu

27.12.2017, 12:23 2503

Nepotul Ritei Scott a convins-o pe aceasta la mijlocul lunii noiembrie să se alăture ultimei senzaţii în materie de investiţii şi să achiziţioneze bitcoin, potrivit Wall Street Journal.

„Am crezut că este o monedă mare”, spune femeia în vârstă de 70 de ani. „Nici măcar nu ştiam ce era, o bucăţică de monedă? De ce aş investi într-o bucăţică de monedă?”.

Cu câteva sute de dolari investite din banii ei, doamna Scott s-a prins repede de funcţionalitate şi a început să verifice preţul de mai multe ori pe zi, chiar şi când juca poker la casino în oraşul ei natal, Las Vegas.

La sfârşitul zilei de luni, încât valoarea bitcoin se apropia de 10.000 de dolari pentru prima dată, nepotul ei, Anthony Santa, a vândut bitcoin-ul pe care el şi bunica lui îl deţineau, calculând că au obţinut, după cum spune el, un profit de 45% în doar câteva săptămâni.

Mişcarea a fost prematură încât bitcoin, mai târziu în acea zi, a atins maximul istoric de 11.000 de dolari, dar apoi a scăzut cu peste 2.000 de dolari miercuri. A crescut apoi iarăşi la 10.214 dolari, în aceiaşi zi.

„Credeţi-mă, nu am mai avut parte de asemenea distracţie”, spune doamna Scott, o secretară pensionată şi în acelaşi timp şofer de taxi.

Bitcoin, criptomoneda digitală, împărăşeşte unele dintre caracteristicile aurului la nivel de tranzacţionare şi a captat toată atenţia investitorilor.

Valoarea acestuia s-a dublat de la mijlocul lunii octombrie, şi a crescut de peste zece ori de la începutul anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO