Business Internaţional

FBI a descoperit o reţea de hackeri care aduna informaţii din SUA pentru ruşi. Este vorba despre specialişti din GRU, agenţia de informaţii externe al Rusiei

FBI a descoperit o reţea de hackeri care aduna...

Autor: Petru Mazilu

16.02.2024, 10:46 266

FBI a descoperit o reţea de hacking „legată de serviciile de informaţii ruse”. Este vorba despre hackeri care adunau informaţii din SUA pentru ruşi. Reţeaua era uriaşă şi viza ţinte din domenii diferite, potrivit Sky News.

Hackerii au accesat routerele de internet, pe care apoi le-au folosit pentru a lansa „campanii de recoltare” împotriva unor ţinte de „interes” pentru guvernul rus, au anunţat oficialii americani.

Ei au arătat că hackerii, despre care se crede că aparţin grupului secret al Direcţiei Principale de Informaţii din Rusia (GRU), au obţinut acces la peste 1.000 de routere de internet personale şi ale unor IMM-uri din SUA şi din întreaga lume.

Hackerii au folosit apoi dispozitivele infectate pentru a lansa „campanii de recoltare” de informaţii, potrivit Departamentului de Justiţie al SUA.

Campania a fost întreruptă de specialiştii americani, inclusiv de echipe de la FBI, care au acţionat în secret şi au reuşit să „neutralizeze” reţeaua făcând modificări de la distanţă la routerele infectate.

Procurorul general adjunct al SUA, Lisa Monaco, a declarat că este a doua oară în două luni când departamentul a împiedicat hackerii sponsorizaţi de stat să lanseze atacuri cibernetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO