Business Internaţional

Şi-a făcut Elon Musk casă din banii companiei Tesla? Procurorii americani investighează achiziţia unor panouri de sticlă în valoare de mai multe mlioane de dolari, care ar fi urmat să fie folosite la construcţia unui imobil „secret”

Şi-a făcut Elon Musk casă din banii companiei Tesla?...

Autor: Valeriu Dănilă

23.09.2023, 13:56 1289

Procurorii federali americani investighează presupusele beneficii personale de care Elon Musk ar fi beneficiat de pe urma companiei Tesla încă din 2017, care parte a unei anchete penale ce ar putea duce înclusiv la acuzarea miliardarului, scrie The Wall Street Journal.

Procuratura SUA pentru districtul de sud al New York-ului analizează informaţii despre tranzacţiile dintre Tesla şi alte entităţi legate de Elon Musk, au explicat surse aproapiate de anchetă.

Noile informaţii arată că procurorii ar putea să-l acuze penal pe Elon Musk, The Wall Street Journal relatând anterior despre folosirea resurselor companiei Tesla pentru construirea unei case în beneficiul miliardarului.

Proiectul era denumit intern ca „Proiectul 42” şi prevedea construcţia unei clădiri de sticlă lângă sediul Tesla din Austin. Pe X, cunoscută anterior ca Twitter, Musk a spus că nu există o casă de sticlă „construită, în construcţie sau planificată”. Nici el şi nici reprezentanţii companiei nu au vrut să discute depsre planurile anterioare ale unui asemenea imobil.

Avocaţii şi membrii consiliului de administraţie al Tesla au repudiat proiectul după ce angajaţii au devenit îngrijoraţi de utilizarea reală a panourilor de sticlă în valoare de milioane de dolari.

Zach Kirkhorn, fost CFO al Tesla până luna trecută, s-a numărat printre cei care şi-au exprimat îngrijorarea pe plan intern cu privire la proiect.

Reglementările SEC impun companiilor listate pe bursă să dezvăluie avantajele şi alte beneficii personale oferite directorilor de top dacă valoarea totală a acestor beneficii este de 10.000 de dolari sau mai mult. Beneficiile pot include plăţi pentru securitatea personală, bilete de avion sau bani pentru chirie.

Procurorii examinează acum dacă Tesla a dezvăluit în mod corespunzător avantajele pe care Musk le-ar fi primit. Acesta ar fi ghidat personal în unele cazuri ce informaţii trebuie arătate publicului. Compania Tesla a explicat că, în general, nu oferă beneficii pentru directorii de top.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO