Business Internaţional

Facebook vrea monopol asupra internetului: Compania lui Mark Zuckerberg îşi construieşte propriul satelit de internet

Facebook vrea monopol asupra internetului: Compania lui...

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2018, 11:44 242

Facebook a confirmat că lucrează la proiectul unui nou satelit care va furniza internet către „zonele neservite”, potrivit unor documente oficiale citate în premieră de Wired.

Documentele arată comunicaţiile prin e-mail dintre reprezentanţii companiei şi oficialii FCC (Freedom of Information Act), din perioada 2016-2018.

În mesajele din 2018, reprezentanţii Facebook aduc în discuţie „o aplicaţie experimentală de dimensiune mică pentru satelitul Athena”.

La începutul anului, s-au adunat zvonuri în media americană cu privire la o serie de proiecte derulate de Facebook care au la bază un satelit propriu de internet.

Facebook şi-a mai încercat norocul în tehnologia de satelit şi în trecut. Reţeaua socială a încercat să lanseze un satelit de internet pentru anumite părţi din Africa în 2016, însă a pierdut acest satelit când racheta SpaceX a explodat în timpul unui test.

Compania Facebook a făcut mai multe investiţii în încercarea de a aduce internetul în locuri care nu au acces la conexiune broadband. Compania a mai testat în trecut o dronă de internet numită Acquila, însă proiectul a fost oprit anul acesta.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO