Business Internaţional

Exodul chiriaşilor din Londra: 90.000 de chiriaşi au părăsit capitala Marii Britanii în 2022. Chiria medie lunară plătită pentru o casă nouă în Londra a crescut cu 9,1%, la 2.141 de lire sterline în ianuarie, adică aproape 11.900 lei pe lună

Exodul chiriaşilor din Londra: 90.000 de chiriaşi au...

Autor: Valeriu Dănilă

19.02.2023, 09:34 7251

Patru din 10 chiriaşi care s-au mutat în Londra anul trecut au ales să părăsească oraşul, deoarece chiriile lunare scumpe au devenit de nesuportat, scrie Bloomberg.

Peste 90.000 de chiraşi au părăsit Londra în 2022, potrivit unui raport al brokerului Hamptons International. Aceasta este cea mai mare cifră din ultimul deceniu şi mai mult decat dublu celor care s-au mutat din oraş în 2012.

„Revenirea rapidă a chiriilor din Londra a lăsat un număr impresionant de oameni în cautarea unor opţiuni mai ieftine”, a declarat Aneisha Beveridge, şeful de cercetare la Hamptons. „Chiriile arată puţine semne de abatere de la traiectoria lor ascendentă.”

Chiria medie lunară plătită pentru o casă nouă în Londra a crescut cu 9,1% de la an la an (YOY) la 2.141 de lire sterline în ianuarie, depăşind creşterea de 8% în restul Marii Britanii, excluzând capitala, în aceeaşi perioadă. Londenezii au plătit mai mult decât dublu pe chirie faţă de restul Marii Britanii, unde preţul mediu a fost de 987 de lire, în ianuarie.

„Ne aşteptăm ca numărul chiriaşilor care părăsesc capitala să continue să crească în viitorul previzibil”, a adăugat Beveridge de la Hamptons.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO